Preskocit navigáciu

Generál Maxim na cvičení Cooperative Effort v Maďarsku


Generál Maxim na cvičení Cooperative Effort v Maďarsku

Náčelník Generálneho štábu OS SR generál Milan Maxim na pozvanie svojho maďarského kolegu navštívil slovenských a maďarských vojakov počas cvičenia Cooperative Effort 2018 v priestore Madarás na hraniciach Maďarska so Srbskom.
Cvičenie, na ktorom sa zúčastnilo 31 slovenských vojakov s ľahkou technikou, precvičilo spoluprácu vojakov a príslušníkov maďarskej pohraničnej stráže pri reakcii na masívnu migračnú vlnu.
Obaja náčelníci generálnych štábov sa pred svojim nadchádzajúcim stretnutím v rámci predsedníctva krajín V4 zhodli na potrebe ďalšieho rozvoja vzájomných vzťahov a najmä na potrebe využívania výcvikových príležitostí, tak ako sa to prejavili práve pri cvičení Cooperative Effort.
Rovnaké cvičenie preverilo spoluprácu našich ozbrojených síl už pred viac ako dvoma rokmi. Súčasný stav vycvičenosti jednotiek oboch krajín potvrdil narastajúcu úroveň interoperability aj v pôsobení v nevojenských operáciách pri podpore civilných autorít.


Generál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v MaďarskuGenerál Maxim na cvičení Common Effort v Maďarsku

Autor: OOdNGŠ , Foto: HAF - Dátum: 23.03.2018
Čítanosť: 5919
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share