Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Cena rezortu obrany pre Život v Hlohovci a Nový Clus


Cena rezortu obrany pre Život v Hlohovci a Nový Clus

V III. ročníku celoslovenskej súťaže Miestne noviny ocenil rezort obrany časopisy Život v Hlohovci a Nový Clus - mesačník obce Veľký Klíž. Ceny obom redakciám počas slávnostného vyhodnotenia v bratislavskom Dome novinárov odovzdal v mene ministra obrany Ľubomíra Galka Lukáš Milan, vedúci oddelenia pre mediálnu podporu Komunikačného odboru MO SR.

Súťaž organizuje Národné osvetové centrum, Slovenský syndikát novinárov a ďalšie organizácie. Rezort obrany tradične udeľuje svoju cenu tým periodikám, ktoré sa dlhodobo a korektne venujú aj činnosti ozbrojených síl či vojenskej histórii. „Takýchto obecných, mestských či regionálnych časopisov bolo spomedzi približne 110 zúčastnených periodík asi desatina. Život v Hlohovci aj Nový Clus však dokazujú, že sa to dá,“ konštatoval Pavol Vitko z Komunikačného odboru MO SR, ktorý bol jednýnm z porotcov súťaže.

„Články ako Vojaci potešili deti v Domove sociálnych služieb Pastuchov, Misii velil Hlohovčan či „Päť rokov od tragédie dokumentujú, že záujem o ozbrojené sily je v časopise Život v Hlohovci skutočne širokospektrálny,“ ocenil Lukáš Milan. Cenu rezortu obrany aj dedinskému mesačníku Nový Clus. Ten bol zase výnimočný celoročným seriálom o vojakoch z Veľkého Klíža, ktorí bojovali v 1. svetovej vojne.

„Rezort obrany sa snaží o otvorené vzťahy s verejnosťou, k čomu nepochybne patria aj korektné vzťahy s médiami. Teší nás, že tiež v rámci regionálnych a miestnych novín sú redakčné kolektívy, ktoré publikujú články aj o tak dôležitej práci ozbrojených síl,“ povedal Lukáš Milan.



Autor: MO SR - Pavol Vitko , Foto: MO SR - Pavol Vitko - Dátum: 11.01.2012
Čítanosť: 17841
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share