Preskocit navigáciu

Inšpekčný deň cvičenia Slovenský štít 2024


Inšpekčný deň cvičenia Slovenský štít 2024

Cvičenie Slovenský štít 2024, ktoré momentálne prebieha v Centre výcviku Lešť a v posádkach a posádkových cvičiskách naprieč územím Slovenskej republiky sa dostalo do svojej ďalšej fázy – fázy riadenia operácie. Po nácvikoch organizácie súčinnosti a zladení operačných postupov si preveria cvičiaci svoje schopnosti vo vykonaní defenzívnej operácie na území Slovenskej republiky.


Práve v prvý deň začiatku samotnej operácie si prišiel cvičenia Slovenský štít 2024 skontrolovať náčelník generálneho štábu OS SR generál Daniel Zmeko. Na začiatku sa náčelník generálneho štábu oboznámil s informačným brífingom o cvičení, ktorý pozostával zo základných informácií o cvičení, štruktúre a počte cvičiacich ako aj rozmiestnení jednotiek. Nasledoval operačný brífing, ktorý obsahoval informácie o súčasnej situácií prebiehajúcej operácie a prvých pozorovaniach o cvičení.


V závere inšpekčného dňa si generál Daniel Zmeko skontroloval jednotlivé veliteľské stanoviská – slovenskej 2. mechanizovanej brigády Prešov, poľského tankového práporu a 7. španielskej brigády.


Inšpekčný deň cvičenia Slovenský štít 2024Inšpekčný deň cvičenia Slovenský štít 2024Inšpekčný deň cvičenia Slovenský štít 2024Inšpekčný deň cvičenia Slovenský štít 2024Inšpekčný deň cvičenia Slovenský štít 2024

Autor: Sek vel.PS , Foto: Sek vel.PS - Dátum: 25.05.2024
Čítanosť: 2347
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share