Preskocit navigáciu

Vojaci si pripomenuli výročie leteckej tragédie


Vojaci si pripomenuli výročie leteckej tragédie Za účasti ministra obrany Jaroslava Bašku, veľvyslanca Slovenskej republiky v Maďarsku Petra Weissa, náčelníka generálneho štábu generála Ľubomíra Bulíka, generality ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR), vojenských a leteckých pridelencov akreditovaných v Slovenskej republike, zástupcov ozbrojených síl Maďarska ako aj rodinných príslušníkov zosnulých vojakov, sa 19. januára 2010 uskutočnil spomienkový akt na príslušníkov OS SR, ktorí zahynuli počas návratu z mierovej misie KFOR pri maďarskej obci Hejce.
V príhovoroch odznieval najmä smútok, pretože spomienka na zosnulých vojakov je aj napriek štyrom rokom, ktoré uplynuli od tragédie stále živá.
Výstupom na vrch Borsó, priamo na miesto nešťastia, 42 príslušníkov 2. mechanizovanej brigády v Prešove a 21. zmiešaného práporu v Trebišove spolu s npor. Martinom Farkašom a jeho manželkou vzdali úctu svojim padlým kolegom. Na vrchole kopca vojaci položili veniec a zapálili sviečky pri pamätníkoch.

Vojaci si pripomenuli výročie leteckej tragédieVojaci si pripomenuli výročie leteckej tragédieVojaci si pripomenuli výročie leteckej tragédieVojaci si pripomenuli výročie leteckej tragédieVojaci si pripomenuli výročie leteckej tragédieVojaci si pripomenuli výročie leteckej tragédieVojaci si pripomenuli výročie leteckej tragédieVojaci si pripomenuli výročie leteckej tragédieVojaci si pripomenuli výročie leteckej tragédieVojaci si pripomenuli výročie leteckej tragédieVojaci si pripomenuli výročie leteckej tragédie

Autor: Sekretariát veliteľa PS , Foto: Sekretariát veliteľa PS - Dátum: 19.01.2010
Čítanosť: 11146
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share