Preskocit navigáciu

Do operácie SOPHIA odchádza plniť úlohy ďalších desať vojenských policajtov


Do operácie SOPHIA odchádza plniť úlohy ďalších desať vojenských policajtov

Minister obrany Peter Gajdoš sa dnes v priestoroch Odboru výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová rozlúčil s príslušníkmi Vojenskej polície, ktorí budú najbližších šesť mesiacov plniť úlohy v rámci operácie EUNAVFOR MED Sophia II. Tak ako v prípade prvej rotácie, aj tentokrát bude úlohy plniť 10 vojenských policajtov.

„Verím, že príslušníci Vojenskej polície nadviažu na prácu svojich predchodcov a potvrdia, že Slovensko jednoznačne patrí k elite z hľadiska plnenia úloh v operáciách a misiách medzinárodného krízového manažmentu,“ povedal šéf rezortu obrany. Zároveň pripomenul, že zámer pôsobiť v Stredozemnom mori v tzv. boarding teame na lodi pod nemeckým velením sme deklarovali ešte počas neformálneho stretnutia ministrov obrany Európskej únie v Bratislave, počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ. “A náš záväzok jednoznačne splníme, pretože na bezpečnosti nám záleží a aktívne sa na jej zabezpečení podieľame,” zdôraznil.

Ako doplnil riaditeľ Vojenskej polície plukovník Michal Migát, vojenskí policajti, ktorí budú plniť úlohy v operácii Sophia absolvovali v uplynulých mesiacoch náročný výcvik. “Skladal sa z dvoch častí. Okrem Slovenska prebiehala časť aj v Nemecku, kde sa vo výcvikových centrách pripravovali aj priamo na lodiach tak, aby boli pripravení na všetky situácie,” povedal.

Cieľom operácie EUNAVFORMED Sophia je zastaviť pašovanie ľudí z afrických štátov do Európy v súvislosti s migračnou krízou. Prvú rotáciu Slovensko vyslalo plniť úlohy v auguste tohto roka.

Minister Gajdoš dnes vo Vlkanovej odovzdal príslušníkom Vojenskej polície aj nové auto pre potreby služobnej kynológie, ktoré nahradí doteraz používané takmer 15-ročné vozidlo.

Zdroj informácií:

http://www.mosr.sk/41031-sk/do-operacie-sophia-odchadza-plnit-ulohy-dalsich-desat-vojenskych-policajtov/

Autor: MO SR - KOd, Foto: MO SR - Ivan Kelement

Napísali o nás:

https://www.ta3.com/clanok/1118235/druha-rotacia-vojenskych-policajtov-odchadza-na-namornu-misiu.html

https://domov.sme.sk/c/20719723/gajdos-osobne-odprevadil-vojenskych-policajtov-na-namornu-misiu.html

http://www.teraz.sk/fotodennik/rozlucka-s-prislusnikmi-vojenskej-p/215071-fotografia.html

 

 


Do operácie SOPHIA odchádza plniť úlohy ďalších desať vojenských policajtovDo operácie SOPHIA odchádza plniť úlohy ďalších desať vojenských policajtovDo operácie SOPHIA odchádza plniť úlohy ďalších desať vojenských policajtovDo operácie SOPHIA odchádza plniť úlohy ďalších desať vojenských policajtovDo operácie SOPHIA odchádza plniť úlohy ďalších desať vojenských policajtovDo operácie SOPHIA odchádza plniť úlohy ďalších desať vojenských policajtovDo operácie SOPHIA odchádza plniť úlohy ďalších desať vojenských policajtovDo operácie SOPHIA odchádza plniť úlohy ďalších desať vojenských policajtovDo operácie SOPHIA odchádza plniť úlohy ďalších desať vojenských policajtovDo operácie SOPHIA odchádza plniť úlohy ďalších desať vojenských policajtovDo operácie SOPHIA odchádza plniť úlohy ďalších desať vojenských policajtovDo operácie SOPHIA odchádza plniť úlohy ďalších desať vojenských policajtovDo operácie SOPHIA odchádza plniť úlohy ďalších desať vojenských policajtov

Autor: VP - Dátum: 18.12.2017
Čítanosť: 7892
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share