Preskocit navigáciu

Vojenskí policajti na streleckej súťaži


Vojenskí policajti na streleckej súťaži

Aj tento rok si príslušníci vrtuľníkového krídla v Prešove uctili pamiatku zosnulého kolegu, ktorý tragicky zahynul pri páde lietadla An–24 v roku 2006 pri návrate z misie. Na jeho počesť sa dňa 27. júna 2013 konal už VII. ročník memoriálu Dušana Paľucha. Pozvanie dostali aj príslušníci Útvaru Vojenskej polície Banská Bystrica. Súťaže sa zúčastnili npor. Ing. Juraj ANTOL, nrtm. Marián SOROKA a rtm. Štefan TRŠO.

Streleckú súťaž organizačne zabezpečoval kapitán Ján Pohlod. V spolupráci s členmi streleckého oddielu z prešovského krídla pripravili terčovú situáciu na strelnici Condor, neďaleko obce Cemjata. Memoriálu sa zúčastnilo šesťdesiatsedem strelcov (18 družstiev) z útvarov OS SR, Vojenskej polície, Policajného zboru SR, Zboru väzenskej a justičnej stráže, Colnej správy, Zväzu vojakov SR a Ústavu špeciálneho zdravotníctva a výcviku Lešť. Svoju mušku si strelci preverili na šiestich streleckých parkúroch, z krátkej aj dlhej zbrane, pričom museli vystreliť minimálne deväťdesiatdeväť rán. V závere memoriálu si svoje pohotové reakcie overili aj v streleckom súboji so svojimi kolegami.

V kategórii jednotlivcov sa víťazom stal: mjr. Mgr. Ľubomír Stanko z OR PZ SR Prešov, druhé mieste získal npor. Mgr. Peter Karniš z ÚŠZV Lešť a na treťom mieste sa umiestnil slob. Michal Hostovičak zo žr Michalovce.

V kategórii družstiev zvíťazilo družstvo ÚŠZV Lešť v zložení mjr. Mgr. Ľubomír Polievka, npor. Mgr. Peter Karniš a npor. Mgr. Martin Urban. Druhé miesto obsadilo družstvo OR PZ SR Prešov v zložení mjr. Mgr. Ľubomír Stanko, npor. Mikuláš Kusajla, npor. Patrik Nehila. A na treťom mieste sa umiestnilo družstvo VP Banská Bystrica v zložení npor. Ing. Juraj Antol, nrtm. Marián Soroka a rtm. Štefan Tršo.

Streleckú súťaž svojou návštevou poctila aj rodina zosnulého príslušníka vrtuľníkového krídla, ktorá víťazom zablahoželala a odovzdala im vecné ceny. Memoriál sa z roka na rok teší väčšej obľube. Súťažiaci ocenili vysokú úroveň súťaže.



Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 09.07.2013
Čítanosť: 16659
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share