Preskocit navigáciu

Zdokonaľovacia príprava príslušníkov ZaSKIS


Zdokonaľovacia príprava príslušníkov ZaSKIS

Profesionálni vojaci Základne stacionárnych komunikačných a informačných systémov (ZaSKIS) absolvovali 19. marca v priestoroch kasární SNP zdokonaľovaciu prípravu v základných bojových zručnostiach.

Cieľom výcviku bolo zdokonaliť príslušníkov ZaSKIS dislokovaných v posádkach Trenčín, Bratislava, Zvolen a Prešov v taktickej, zdravotníckej a ženijnej príprave.

V taktickej príprave riadiaci výcviku objasnil definíciu základných pojmov bojovej činnosti, základných taktických pojmov, povinnosti vojaka v boji, zásady úspornej paľby, taktické signály a činnosť vojaka v čase bojovej pohotovosti. Ženijná príprava bola zameraná na definíciu, zloženie, výrobu, ciele použitia a umiestnenie nástražných výbušných systémov. Treťou témou prvej tohtoročnej zdokonaľovacej prípravy bola zdravotnícka príprava zameraná na zhodnotenie zdravotného stavu, poskytnutie prvej pomoci, činnosť pri náhlych poruchách dýchania a srdcovej činnosti. Vojaci si precvičili aj dočasné zastavenie krvácania, činnosť pri poranení kĺbov, kostí, vnútorných orgánov, telových dutín a poškodení organizmu fyzikálnymi a prírodnými vplyvmi.


foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3

Autor: por. Ing. Lenka Lastičová - Dátum: 20.03.2013
Čítanosť: 12004
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share