Preskocit navigáciu

Inšpekcia z velenia CTU v CCS MAT a Nový rok v Kandaháre a Tarin Kowte


Inšpekcia z velenia CTU v CCS MAT  a Nový rok v Kandaháre a Tarin Kowte

Zástupca veliteľa CTU (Combined Team Uruzgan) plk. Douglas C. Cardinale (US) vykonal 29. decembra 2012 inšpekciu u CSS MAT. Počas úvodného brífingu veliteľa CSS MAT mjr. Zemanoviča sa živo zaujímal nielen o poslanie a úlohy tímu, ale aj o jednotlivých členov. Po zodpovedaní všetkých otázok a diskusii o smerovaní tímu a jeho práce s príslušníkmi 5 Kandaku ANA si plk. Cardinale osobne prešiel aj priestory tímu.

Inšpekcia pokračovala v priestore CSS MAT D-30, kde sa ZV CTU oboznámil s činnosťou a spoluprácou príslušníkov OS SR a ANA pri opravách húfnic D-30. Na záver svojej inšpekcie, plk. Cardinale vyjadril spokojnosť nad činnosťou tímu, uznanie za vysokú profesionalitu všetkým členom CSS MAT a poprial veľa úspechov do ďalšej práce v neľahkých podmienkach Afganistanu.

V Tarin Kowte si slovenský vojaci pripomenuli 20. výročie vzniku našej vlasti a OS SR. Presne na Nový rok, v prácou naplnenom dni, si vyčlenili čas na vykonanie slávnostného nástupu spoločne s kolegami z Národnej gardy Indiana a Austrálskej armády, za účasti vzácneho hosťa – plk. Douglasa C. Cardinaleho (US), ZV CTU. Pri tejto príležitosti veliteľ CSS MAT mjr. Zemanovič ocenil svojich zahraničných kolegov za ich doterajšiu prácu pre spoločné ciele tímu. Po ukončení oficiálnej časti zotrvali všetci zúčastnení v krátkej diskusii, kde sa naši koaliční kolegovia zaujímali o historické pozadie významu 1. januára pre slovenských vojakov.
O čo akoby voľnejšie, no o to viac športovejšie začali príslušníci NSE a niekoľko profesionálnych vojakov strážnej jednotky KAF Nový rok 2013. Po nástupe a prečítaní rozkazu prezidenta k 20.výročiu vzniku SR sa rozdelili profesionálni vojaci do štyroch skupín podľa športových disciplín. Aj keď v improvizovaných podmienkach, ale s o to väčším nasadením sa súťažilo v stolnom tenise, šípkach, mini golfe a stolnom futbale. A k tomu nahrávalo aj super počasie, takže nálada v kempe bola naozaj výborná. Po skončení všetkých disciplín veliteľ kontingentu pplk. Zoltán FARKAS odovzdal víťazom diplomy a povzbudil aj ostatných k dobrým výsledkom v športových dňoch, ktoré sa budú konať v budúcnosti. Počas športového dňa došlo k lepšiemu stmeleniu oboch jednotiek, takže športový deň svoj cieľ určite splnil.


Inšpekcia z velenia CTU v CCS MAT a Nový rok v Kandaháre a Tarin KowteInšpekcia z velenia CTU v CCS MAT a Nový rok v Kandaháre a Tarin KowteInšpekcia z velenia CTU v CCS MAT a Nový rok v Kandaháre a Tarin KowteInšpekcia z velenia CTU v CCS MAT a Nový rok v Kandaháre a Tarin KowteInšpekcia z velenia CTU v CCS MAT a Nový rok v Kandaháre a Tarin KowteInšpekcia z velenia CTU v CCS MAT a Nový rok v Kandaháre a Tarin KowteInšpekcia z velenia CTU v CCS MAT a Nový rok v Kandaháre a Tarin KowteInšpekcia z velenia CTU v CCS MAT a Nový rok v Kandaháre a Tarin KowteInšpekcia z velenia CTU v CCS MAT a Nový rok v Kandaháre a Tarin KowteInšpekcia z velenia CTU v CCS MAT a Nový rok v Kandaháre a Tarin KowteInšpekcia z velenia CTU v CCS MAT a Nový rok v Kandaháre a Tarin KowteInšpekcia z velenia CTU v CCS MAT a Nový rok v Kandaháre a Tarin Kowte

Autor: SLOVCON ISAF - kpt. Martin Miklan, por. Marian Bodolló , Foto: autor - Dátum: 10.01.2013
Čítanosť: 11846
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share