Preskocit navigáciu

Sily výcviku a podpory bilancovali rok 2011


Sily výcviku a podpory bilancovali rok 2011

Velitelia útvarov a hlavní funkcionári veliteľstva síl sa za účasti náčelníka Generálneho štábu generálmajora Petra Vojteka stretli na dvojdňovom veliteľskom zhromaždení veliteľa Síl výcviku a podpory. Na spoločnej časti zhromaždenia v priestroroch Posádkového klubu Trenčín, sa v utorok bilancoval rok 2011. Vo svojom rozbore, sa zástupca veliteľa poverený velením, brigádny generál Josef Pokorný, PhD. zaoberal stavom splnenia úloh výcvikového roka v nadväznosti na podporu priorít náčelníka Generálneho štábu OS SR. V nasledujúcom príhovore pozvaného hosťa, generála Vojteka, mohli prítomní počuť hodnotenie síl v širšej perspektíve. Náčelník Generálneho štábu vo svojom príhovore mohol čerpať zo znalostí podmienok, nakoľko až do konca minulého roka Silám výcviku a podpory velil. Obaja generáli na záver svojich príspevkov poďakovali všetkým príslušníkom síl za plnenie úloh a vyjadrili presvedčenie, že v roku 2012 budeme v plnení úloh pokračovať aj napriek všetkým obmedzeniam na nás kladeným.

Súčasťou prvého dňa veliteľského zhromaždenia bola, po pracovnom obede, ukážka pracoviska Základne stacionárnych KIS, kde boli účastníkom predvedené novodobudované časti zabezpečenia práce infomačných systémov rezortu obrany.

Druhy deň zhromaždenia v odbornej skupine veliteľa sa niesol v duchu prezentácii na tému aktuálnych problémov, ktoré sa týkajú Síl výcviku a podpory. Táto časť bola organizovaná v priestoroch veliteľstva Síl.


Sily výcviku a podpory bilancovali rok 20111Sily výcviku a podpory bilancovali rok 20111Sily výcviku a podpory bilancovali rok 20111Sily výcviku a podpory bilancovali rok 20111Sily výcviku a podpory bilancovali rok 20112Sily výcviku a podpory bilancovali rok 20112Sily výcviku a podpory bilancovali rok 20112Sily výcviku a podpory bilancovali rok 20112

Autor: mjr. Štefan Zemanovič , Foto: kpt. Ján Brezula - Dátum: 22.02.2012
Čítanosť: 11268
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share