Preskocit navigáciu

Slávnostné vyradenie nových profesionálov v Martine


Slávnostné vyradenie nových profesionálov v Martine

V piatok 11. marca 2011 v martinskom Prápore výcviku úspešne ukončilo 76 vojakov 2. stupňa slávnostným nástupom deväť týždňový základný vojenský výcvik. Vyradenia nových profesionálov sa za veľkej účasti rodinných príslušníkov zúčastnili aj hlavný poddôstojník Ozbrojených síl Slovenskej republiky štábny nadrotmajster Richard Fabrícius a veliaci poddôstojník Veliteľstva síl výcviku a podpory OS SR štábny nadrotmajster Ján Brida.

Po 4 nástupných termínoch v minulom roku, kedy bolo do Ozbrojených síl SR prijatých viac ako 300 profesionálov, splnilo podmienky základného vojenského výcviku v roku 2011 prvých 76 vojenských nováčikov. Na základne úspešného absolvovania troch etáp výcviku boli vyradení a dnešným dňom povýšení do hodnosti vojak 2. stupňa. K vojenským nováčikom prehovoril aj štábny nadrotmajster Ján Brida, ktorý ich oslovil ako „nových kolegov v uniforme.“ „Teraz je tá správna príležitosť povedať Vám všetkým, že je nesmierne dôležité pokračovať v správne začatom kroku a nepoľaviť v napredovaní a budovaní skúseností každodenného vojenského života profesionálneho vojaka Ozbrojených síl slovenskej republiky,“ zdôraznil Brida a dodal, že „Ozbrojené sily Slovenskej republiky prostredníctvom Vás dosiahnu lepšie výsledky a naša práca sa stane efektívnejšou a kvalitnejšou. Verím že budúci nadriadení Vám radi vyjdú v ústrety, keď budú vidieť Vašu snahu sa zlepšovať.“ V závere nástupu veliteľ Práporu výcviku v Martine podplukovník Schönvický udelil najlepšiemu vojakovi základného vojenského výcviku vojakovi 2. stupňa Ivanovi Nagymu disciplinárnu odmenu, zápis do kroniky vojenského útvaru.

Vo výcvikovom roku 2011 pripravuje Prápor výcviku v Martine 3 ďalšie nástupné termíny v mesiacoch apríl, august a október. Sily výcviku a podpory tak najmä vďaka Práporu výcviku a jeho rote základného vojenského výcviku sa môžu pasovať za vstupnú bránu Ozbrojených síl Slovenskej republiky.


Slávnostné vyradenie nových profesionálov v Martine 2Slávnostné vyradenie nových profesionálov v Martine 2Slávnostné vyradenie nových profesionálov v Martine 2Slávnostné vyradenie nových profesionálov v Martine 2Slávnostné vyradenie nových profesionálov v Martine 3Slávnostné vyradenie nových profesionálov v Martine 3Slávnostné vyradenie nových profesionálov v Martine 3Slávnostné vyradenie nových profesionálov v Martine 3Slávnostné vyradenie nových profesionálov v Martine 4

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 11.03.2011
Čítanosť: 24523
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share