Preskocit navigáciu

Konferencia špecifikácie cvičenia LIVEX NATO MNMPBAT Black Bear 2011


Konferencia špecifikácie cvičenia LIVEX NATO MNMPBAT Black Bear 2011

Vojenská polícia organizovala v termíne 6.-10. decembra 2010 v priestoroch Akadémie ozbrojených síl generála M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši medzinárodnú konferenciu v rámci projektu medzinárodného práporu vojenskej polície NATO (NATO MNMPBAT).


Úlohou medzinárodnej konferencie bolo vykonať výročné vyhodnotenie výcvikového roku 2010 a súčasne aj konferenciu na tvorbu špecifikácie medzinárodného cvičenia NATO MNMPBAT (EXSPEC Coneference, v minulosti nazývané aj „Pre-Initial Conference, Pre-IPC“), ktoré sa uskutoční v septembri 2011 vo VOVP Lešť. Počas konferencie prebehla aj rotácia hlavných funckionárov práporu a zmena predsedníctva v riadiacej a koordinačnej skupine projektu, kde túto pozíciu prebrala Slovenská Vojenská polícia.


Uvedenej konferencie sa zúčastnili zástupcovia vojenských polícií participujúcich krajín: Česka, Chorvátska, Poľska a Slovenska ako aj zástupcovia z Medzinárodného zboru NATO severovýchod a z Hlavného veliteľstva spojeneckých síl NATO v Európe. Ako pozorovatelia sa konferencie zúčastnili aj predstaviteľia vojenskej polície Bulharska. Konferenciu svojou účasťou podporil aj zástupca náčelníka generálneho štábu OS SR generálmajor Ing. Jaroslav Vývlek.


Konferencia špecifikácie cvičenia LIVEX NATO MNMPBAT Black Bear 2011Konferencia špecifikácie cvičenia LIVEX NATO MNMPBAT Black Bear 2011Konferencia špecifikácie cvičenia LIVEX NATO MNMPBAT Black Bear 2011Konferencia špecifikácie cvičenia LIVEX NATO MNMPBAT Black Bear 2011Konferencia špecifikácie cvičenia LIVEX NATO MNMPBAT Black Bear 2011Konferencia špecifikácie cvičenia LIVEX NATO MNMPBAT Black Bear 2011

Autor: RVP , Foto: RVP - Dátum: 10.12.2010
Čítanosť: 27825
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share