Preskocit navigáciu

Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu Spoločný cieľ 2010


Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu Spoločný cieľ 2010

V utorok 22. júna 2010 sa na veliteľstve pozemných síl začala trojdňová hlavná plánovacia konferencia cvičenia Spoločný cieľ 2010 (JOINT GOAL 2010). Účastníkov konferencie privítal zástupca veliteľa pozemných síl brigádny generál Pavel Macko, ktorý prítomných oboznámil s programom konferencie, s cieľmi a zámermi cvičenia.

Cieľom konferencie je doladenie, spresnenie a dopracovanie hlavných učebných námetov, zásadných otázok a úloh súvisiacich s prípravou a realizáciou predmetného cvičenia. Zamestnania sa zúčastňuje takmer 50 profesionálnych vojakov z viacerých zložiek Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Cvičenie „Spoločný cieľ 2010“ je naplnením jednej z priorít náčelníka Generálneho štábu OS SR na rok 2010 a je súčasťou prípravy jednotiek OS SR na plnenie úloh vyplývajúcich z medzinárodných záväzkov.

Samotné cvičenie vyvrcholí Dvojstupňovým komplexným štábnym nácvikom mechanizovanej brigádnej skupiny z 1. mechanizovanej brigády Topoľčany s čiastočným vyvedením vojsk. Hlavné výcvikové aktivity sa uskutočnia vo výcvikovom priestore Vojenského obvodu Lešť a výcvikovom priestore Turecký vrch v októbri 2010, veliteľsko-štábna časť cvičenia bude prebiehať v priestoroch cvičiacich útvarov. Hlavnou súčasťou a vyvrcholením uvedeného cvičenia bude certifikácia mechanizovanej práporovej skupiny na báze 11. mechanizovaného práporu Martin, podľa metodiky CREVAL (Combat Readiness Evaluation – Hodnotenie bojovej pripravenosti). Uvedená práporová skupina bude pripravená na plnenie úloh deklarovaného príspevku OS SR a bude v pohotovosti na nasadenie do operácií NATO od 1. januára 2010 v rámci tzv. všeobecného zásobníku síl NATO.


Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu Spoločný cieľ 2010Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu Spoločný cieľ 2010Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu Spoločný cieľ 2010

Autor: Sekretariát veliteľa PS , Foto: Sekretariát veliteľa PS - Dátum: 22.06.2010
Čítanosť: 11551
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share