Preskocit navigáciu

Taktická príprava ostreľovačov- špecialistov vo VVP Turecký Vrch


Taktická príprava ostreľovačov- špecialistov vo VVP Turecký Vrch

V súlade s plánom prípravy Čestnej stráže prezidenta SR na výcvikový rok 2018 sa v dňoch 24.-27. septembra uskutočnila taktická príprava ostreľovačov – špecialistov vo Vojenskom výcvikovom priestore Turecký Vrch. Takticko-strelecké cvičenie pod vedením kapitána Borisa Novotného absolvovalo 12 príslušníkov útvaru.


Hlavným cieľom intenzívneho štvordňového výcviku bolo precvičiť a zdokonaliť činnosť ostreľovačov a ich pozorovateľov počas bojovej činnosti. Počas cvičenia si vojaci preverili svoje reakcie pri kontakte s nepriateľom, pozorovali a eliminovali nepriateľa v lesnom teréne, nacvičili si stiahnutie ostreľovačského tímu do miesta bojového vyzdvihnutia. Zároveň sa precvičili v streľbe z OPU SVD a vykonali cvičenie z bojovej streľby zo samopalu vz. 58 a pištole vz. 82.


Záver vyvedenia sa niesol v duchu vyhodnotenia splnenia jednotlivých úloh takticko-streleckého cvičenia.

Medzi najlepších cvičiacich patril: des. Michal Beneš a des. Ondrej Vojčík.


Taktická príprava ostreľovačov- špecialistov vo VVP Turecký VrchTaktická príprava ostreľovačov- špecialistov vo VVP Turecký VrchTaktická príprava ostreľovačov- špecialistov vo VVP Turecký VrchTaktická príprava ostreľovačov- špecialistov vo VVP Turecký VrchTaktická príprava ostreľovačov- špecialistov vo VVP Turecký VrchTaktická príprava ostreľovačov- špecialistov vo VVP Turecký Vrch

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: des. Michal Beneš - Dátum: 28.09.2018
Čítanosť: 3073
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share