Preskocit navigáciu

Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Lotyšska na návšteve Slovenska


Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Lotyšska na návšteve Slovenska

Na pozvanie generála Milana Maxima pricestoval v dňoch 19. a 20. marca 2018 na návštevu Slovenskej republiky Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Lotyšska generálporučík Leonīds Kalniņš s delegáciou.
Počas prvého dňa návštevy sa po plných vojenských poctách na nádvorí Kutuzovových kasární v Bratislave v krátkom rozhovore generál Kalniņš stretol s ministrom obrany Petrom Gajdošom. Počas prijatia obe delegácie v krátkosti diskutovali o otázkach spolupráce oboch krajín.
Popoludňajšie rokovanie delegácií na čele s náčelníkmi generálnych štábov oboch krajín experti predstavili štruktúru a poslanie jednotlivých zložiek, prebiehajúce reorganizačné a modernizačné zmeny ako aj skúsenosti z nasadenia slovenských vojakov v Lotyšsku v rámci výcvikovej prítomnosti v minulom roku. Generál Kalniņš ocenil slovenský príspevok k obrane Lotyšska v podobe nasadenia účelového zoskupenia v rámci bojovej skupiny pod vedením Kanady v druhom polroku tohto roka. „Nesmierne si ceníme nasadenia slovenských vojakov. Obyvatelia Lotyšska Vaše úsilie vnímajú ako praktický dôkaz plnenia záväzkov v rámci Aliancie,“ uviedol počas rokovaní generál Kalniņš.
Druhý deň obe delegácie rokovali na Veliteľstve pozemných síl v Trenčíne, kde obe delegácie prerokovali podrobnosti vyslania našich vojakov na plnenie úloh predsunutej prítomnosti s dôrazom na doladenie čo najužšej spolupráce. Generál Kalniņš ocenil prácu dvoch slovenských vojakov aktuálne nasadených vo veliteľstve bojovej skupiny.
Po skončení rokovaní odcestuje lotyšská delegácia naspäť do vlasti.


Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Lotyšska na návšteve SlovenskaNáčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Lotyšska na návšteve SlovenskaNáčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Lotyšska na návšteve SlovenskaNáčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Lotyšska na návšteve SlovenskaNáčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Lotyšska na návšteve Slovenska2Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Lotyšska na návšteve Slovenska2Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Lotyšska na návšteve Slovenska2Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Lotyšska na návšteve Slovenska2Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Lotyšska na návšteve Slovenska3Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Lotyšska na návšteve Slovenska3Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Lotyšska na návšteve Slovenska3Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Lotyšska na návšteve Slovenska3

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 20.03.2018
Čítanosť: 5871
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share