Preskocit navigáciu

Čestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vlády


Čestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vlády

Priestory Úradu vlády Slovenskej republiky sa v sobotu 7. júna stali dejiskom zábavy a oddychu pre všetky deti a širokú verejnosť, ktorí sa sem v tento deň rozhodli zavítať pri príležitosti osláv Medzinárodného dňa detí.

Spomedzi množstva atrakcií, ktoré pre malých i veľkých návštevníkov pripravili zástupcovia Úradu vlády SR, sa predstavili aj príslušníci Čestnej stráže OS SR. Okrem klasického vystúpenia a prehliadky čestnej jednotky prekvapili v popoludňajších hodinách prítomných showprogramom, pod velením rotného Ivana Móču. Ukážku neštandardných cvikov, vytvorených výlučne pre účely reprezentácie Čestnej stráže OS SR na verejnosti, odprezentovali najlepší príslušníci útvaru a prispôsobili priamo na sobotňajšie podujatie.

Veľkej priazni a záujmu sa tešili profesionálni vojaci oblečení v historickej uniforme, ktorej história siaha až do obdobia 2. polovice 17. storočia, reprezentujúcej slobodu a hrdosť slovenského národa.   Na terase Zrkadlovej sály predviedli napoludnie svoje majstrovské umenie príslušníci Vojenskej hudby OS SR Bratislava, pod dirigentskou taktovkou nadporučíka Petra Hudeca. Jednotky Veliteľstva posádky navodili nielen veselú letnú náladu a úsmevy na tvárach prítomných, ale prispeli aj k pozitívnej prezentácii Ozbrojených síl SR na verejnosti.


Čestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vládyČestná stráž OS SR a Vojenská hudba OS SR na Úrade vlády

Autor: por. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: por. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ - Dátum: 09.06.2014
Čítanosť: 16269
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share