Preskocit navigáciu

Desiaty ročník florbalového turnaja - FRAŠTIA CUP


Desiaty ročník florbalového turnaja - FRAŠTIA CUP


      Vo štvrtok 14. decembra 2023 kolegovia a priatelia z 5. pluku špeciálneho určenia odohrali jubilejný 10. ročník florbalového turnaja s názvom „FRAŠTIA CUP“, ktorým si uctili pamiatku skvelého kolegu rotmajstra Patrika Fraštiu. Paťo tragicky zahynul pri plnení služobných povinností mimo územia Slovenskej republiky.
      Tento rok sa turnaja zúčastnili štyri významné tímy, ktoré reprezentovali rôzne oddiely: 3. oddiel špeciálneho určenia (minuloročný víťaz a zároveň organizátor), 1. oddiel, oddiel spravodajskej podpory a 51. výcviková základňa (51. vz). Každý z týchto tímov priniesol na palubovku nielen športovú zručnosť, ale aj nezlomného tímového ducha a vzájomnú súdržnosť.
      Na turnaji sa odohrávali zápasy v dĺžke 20 minút. Napätie stúpalo s každým stretnutím, pričom každý tím mal možnosť si zmerať sily so svojimi súpermi. Napokon si titul tohtoročného víťaza, po sérii napínavých zápasov, vybojovala 51. vz, ktorá preukázala vynikajúce florbalové schopnosti a taktické umenie.
       Hlavným posolstvom turnaja však nebol len športový zápal, ale predovšetkým pocta a spomienka na Paťa. Jeho odkaz a obetavosť v službe našej krajine zostávajú večným inšpiratívnym príkladom nielen pre všetkých účastníkov. Slávnostné momenty a vzájomné uznanie medzi tímami boli pripomienkou, že hoci šport môže byť súťaživý, vzájomný rešpekt a spomienka na tých, ktorí nás opustili, spájajú nás všetkých.
      Turnaj „FRAŠTIA CUP“ tak zostáva nielen významným športovým podujatím, ale aj symbolom odvahy, obetavosti a nezabudnuteľného príbehu rotmajstra Patrika Fraštiu. Jeho pamiatka a odkaz žijú v srdciach nás všetkých. Ako hovorí tradičné heslo turnaja: „Česť jeho pamiatke.“



Autor: kapitánka Sylvia Šebestian/5.pšu , Foto: kapitánka Sylvia Šebestian/5.pšu - Dátum: 14.12.2023
Čítanosť: 911
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share